Levi Ski Resort-yhtiön liiketoimintajohtaja Marko Mustonen ja toimitusjohtaja Jouni Palosaari iloitsevat Levi-näyttelystä. ”Meidän työtämme suomalaisen urheilukulttuurin eteen arvostetaan”, Palosaari sanoo.
Levi 60 vuotta -näyttely Helsingissä
Juhlavuoden kunniaksi Levi on esillä Helsingin Olympiastadionin yhteydessä sijaitsevassa Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus Tahdossa. Kaikkien aikojen Levi -näyttelyn avajaisia vietettiin torstaina 25. tammikuuta.
− Levin erityinen ansio piilee siinä, että se on 60 vuoden aikana asettanut kunnianhimoisia tavoitteita, saavuttanut ne poikkeuksetta ja omaksunut jatkuvan muutoksen. Levi tuo tänne urheilukulttuurin pyhättöön elämyksellisen tunturikokemuksen, Tahdon johtaja Jukka-Pekka Vuori sanoi avatessaan näyttelyn.
Erityiskehut menivät rinneyhtiön toimitusjohtajalle Jouni Palosaarelle.
− Levin Hissien toimitusjohtajaksi vuonna 1988 valittu Jouni Palosaari visioi rohkeasti alueen kehityksen seuraavat harppaukset ja alkoi määrätietoisesti toteuttaa niitä.
Myös Palosaari muisteli alkutaivalta.
− Alku oli hienoa aikaa, kun teimme Levin kehittämisprojektin ja lähdimme tyhjästä rakentamaan. Levillä on aina tehty asioita vähän eri lailla kuin muut tekevät, ja kun laman aikaan muut panivat ovia kiinni ja saneerasivat, me rakensimme tosissamme.
Palosaari muistutti, että nyky-Levi on muutakin kuin laskettelua, joskin pujottelun maailmancup ponkaisi Levin kansainvälistymisen kunnolla käyntiin.
− Olemme suuri liikuttaja tunturissa, ja meillä käy vuodessa 750 000 asiakasta. Ensimmäisen maailmancupin jälkeen, kun Tanja [Poutiainen] oli voittanut, sanoin, että nyt jätettiin käyntikortti maailmalle.
Helsingin Olympiastadionin pihassa komeilee Levin gondolivaunu.
Näyttelyssä Levin historiaa esitellään videoin, kuvin ja esinein. Rinneyhtiön liiketoimintajohtajan Marko Mustosen mukaan näyttely on Leville hieno asia.
− On hienoa, että Levi noteerataan tällä tavoin merkittävänä talviurheilukulttuurin kehittäjänä Suomessa. Näyttelyssä pääsee tutustumaan Levin matkailun historiaan ja siihen, minkälainen merkitys Levillä on ollut suomalaisen talviurheilun kehittämisessä. Miten tästä pikkukylästä kehkeytyi kansainvälinen talviurheilun ja talvimatkailun keskus?