Janne Alatalo luotsaa yhdessä puolisonsa Kirsi Helanderin kanssa Levin ravintolatarjonnan uusinta tulokasta.
Salteriet Levi avautui Torikujalla
Janne Alatalo on kokenut ravintoloitsija, mutta nyt ympäristö on erilainen totutusta. Purjehtijoiden ja veneilijöiden sijaan asiakkaina on hiihtäjiä ja laskettelijoita.
− Pidän kesäisin ravintolaa ja vierasvenesatamaa Sottungan saaressa Ahvenanmaalla. Vuosien ajan vakioasiakkaat ovat kertoneet, että he haluaisivat syödä kuuluisia schnitzeleitämme myös talvella. Päätimme puolisoni kanssa toteuttaa toiveen ja löysimme Leviltä toimitilan ravintolalle, Alatalo kertoo.
Janne Alatalo ja Kirsi Helander avasivat Salteriet Levin talvikauden käynnistyessä 6. lokakuuta. Kyseessä on perheyritys, sillä ravintolan taustavoimissa vaikuttavat myös Alatalon poika Robin Alatalo ja tämän puoliso Elina Ollikainen. Marraskuun alkupuolella remmiin astuu myös palkattua henkilökuntaa.
38-paikkaisen ravintolan erikoisuus ovat erilaiset leikkeet.
− Sottungan ravintolamme on kuuluisa schnitzeleistään, ja niitä tarjoamme myös täällä. Listalla on myös esimerkiksi hampurilaisia, pippuripihviä ja lohta, Alatalo kertoo.
Hänen mukaansa ravintola haluaa tarjota hyvää ruokaa kohtuulliseen hintaan. Ravintolakäyntiä varten ei myöskään tarvitse pynttäytyä.
− Tänne voi tulla sellaisena kuin on, ei tarvitse laittaa ykkösiä ylle vaan rennolla meiningillä. Palaute on ollut hyvää. Meillä on jo vakioasiakkaita, jotka sanovat, että älkää vain muuttako mitään.
Palvelua myös ruotsiksi
Ravintolan nimi Salteriet tarkoittaa suolaamoa. Nimi juontaa ruotsinkieliseen Sottungaan, missä Alatalon ravintolan paikalla toimi aikoinaan suolaamo.
Sottungan Salteriet ja Salteriet Levi työllistävät nyt Alataloa ja Helanderia vuoden ympäri.
− Sottungassa kausi alkaa kesän alussa ja loppuu elokuun lopussa. Täällä puolestaan olemme auki kauden loppuun toukokuuhun. Ensi vuonna tulemme olemaan auki täällä Levillä myös ruskalla, Alatalo kertoo.
Palvelua on tarjolla myös ruotsiksi.
− Levillä on ollut harjoittelemassa ruotsalaisia ja norjalaisia joukkueita, muun muassa Ruotsin kumparelaskun maajoukkue. He olivat tyytyväisiä, kun saivat palvelua ruotsiksi. Maajoukkueen itävaltalainen valmentaja piti schnitzeleistämme niin paljon, että hän sanoi tulevansa ensi kesänä retkeilyautolla Ahvenanmaalle luoksemme, Alatalo kertoilee.
Vaikka miljöö on eri, on Levissä ja Sottungassa myös paljon samaa.
− Molemmissa ihmiset ovat lomalla. Odotan täällä talvikautta hyvällä mielellä. Meillä on käynyt jo paljon ruokailijoita, eikä soraääniä ole kuulunut.